klarinet

Henk Menkveld docent klarinet & saxofoon

saxofoon

Over mij

Al op jonge leeftijd begon mijn passie voor muziek. De ver­wondering en vol­doening om muziek te maken brachten mij er toe om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Ik behaalde mijn diploma Docerend Musicus klarinet aan het conser­vatorium in Enschede. Ik ver­volgde mijn studie aan het conser­vatorium in Rotterdam, en behaalde daar de diploma’s Uitvoerend Musicus klarinet en Orkest­directie. In de afgelopen jaren heb ik mij bij­ge­schoold als saxofonist. Daarnaast volgde ik zang­lessen bij diverse do­cen­ten.

Van 1987 tot 2007 speelde ik als klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel. Met dit beroeps­harmonie­orkest gaf ik optredens in zowel binnen- als buiten­land.

Vanaf mijn studietijd heb ik ruime ervaring opgedaan met het lesgeven aan diverse muziek­scholen. Van 2009 tot 2015 ben ik als vaste docent klarinet en saxofoon verbonden geweest aan muziek­school De Muzehof in Zutphen. Momen­teel ben ik aan­gesloten bij docen­ten­collectief SPMA. Mijn les­locaties zijn in Apeldoorn (Gigant) en Eefde.

Henk Menkveld